Ústřice se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 39 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ústřice se špenátem
Ústřice se špenátem
Celkový čas: | 39 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 9 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 23370 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
2 ks | Celer řapíkatý |
4 ks | Cibulka jarní |
2 polévková lžíce | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Pastis |
1 špetka | Pepř cayenský |
3 ks | Petržel - nať |
450 g | Špenát listový čerstvý |
1 kg | Sůl |
36 ks | Ústřice |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 300,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,6mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Jogurt bílý, Pepř cayenský, Špenát listový čerstvý, Sůl, Ústřice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pastis, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ústřice se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 230 stupňů Celsia. Listy špenátu zbavíme řapíků a opláchneme je pod studenou vodou. Přendáme je do hrnce, překryjeme pokličkou a špenát zahříváme na silném ohni 3 minuty. Potom špenát obrátíme a dusíme další 2 minuty. Vodu slijeme a špenát důkladně vymačkáme. Na dno dvou zapékacích misek nasypeme centimetrovou vrstvu hrubé soli. |
2 | Ústřici uchopíme rukou omotanou ubrouskem a držíme ji plochou stranou nahoru. Mezi obě schránky zasuneme nůž a pootočíme jím, aby se části schránky oddělily. Ostřím nože oddělíme maso nejprve od vrchní a potom spodní části schránky. Vrchní část schránky nepoužijeme. Všechny ústřice rozložíme ve spodních částech schránek na sůl v zapékacích miskách. |
3 | Špenát, jarní cibulku, celer, petrželku, jogurt a cayenský pepř rozmixujeme dohladka a do krému vmícháme pastis. Na každou ústřici dáme lžičku špenátové směsi a ústřice 4 minuty zapečeme v předehřáté troubě. |