Dort zdobený pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dort zdobený pomeranči
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 23380 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
230 g | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
115 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
250 ml | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 87g |
---|---|
Cholesterol | 210,0mg |
Draslík | 364,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 71,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dort zdobený pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem. |
2 | Do misky prosejeme mouku se solí a kypřícím práškem. |
3 | V míse mixerem našleháme do pěny 115 gramů cukru se změklým máslem a pomerančovou kůrou. Poté postupně zašleháme vajíčka, zamícháme mouku a vlijeme mléko. |
4 | Těsto dáme do formy a pečeme zhruba půl hodiny až se začne oddělovat od formy. Korpus necháme ve formě. |
5 | V mezičase připravíme sirup. Rozpustíme v rendlíku 115 gramů cukru s pomerančovou šťávou, do směsi vložíme pomerančové plátky pokrájené na čtvrtky a vaříme asi deset minut. Poté necháme sirup vychladnout. Horký korpus propícháme špejlí, nalijeme na něj sirup a necháme vsáknout. Povrch korpusu zdobíme čtvrtkami plátků pomeranče. |