Restované okurky se špenátovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restované okurky se špenátovým dresinkem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23477 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 g | Česnek |
1 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
5 ml | Citronová šťáva |
20 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Okurka salátová |
20 ml | Olej slunečnicový |
1 g | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Protlak rajčatový |
100 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr ovčí tvrdý - Pecorino |
400 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 3,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Okurka salátová, Olej slunečnicový, Oregano sušené, Špenát listový čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Sýr ovčí tvrdý - Pecorino, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restované okurky se špenátovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme najemno nakrájenou cibulku a utřený česnek. Poté přidáme nasekaný špenát a promícháme. Nakonec ještě přimícháme ovčí sýr nakrájený na kostičky. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Jakmile dresink zhoustne, smícháme s citronovou šťávou a rajským protlakem. Podle chuti přidáme sůl, pepř, oregano a chilli. |
2 | Očištěné okurky nasekáme na kolečka. Poté je na másle orestujeme a posolíme. Ještě než okurky pustí vodu a změknou, sundáme je z tepla a servírujeme na talíře. Okurky přeléváme špenátovým dresinkem. |