Recept

Zeleninová polévka s pestem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 23479

Ingredience

80 g Bazalka
3 ks Bobkový list
450 g Brambory rané
30 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
150 g Cuketa
200 g Fazolové lusky zelené
200 g Hrášek
2 ks Mrkev kořen
150 ml Olej olivový extra panenský
12 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
1 ks Rajčata
50 g Sýr Parmezán
12 g Sůl
80 g Těstoviny sedmivaječné
2,5 l Vývar zeleninový
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,036 kcal
Kilojoule 4 336kJ
30% Sacharidy 108 g
78% Tuky 58 g
215% Sodík 4 g
52% Bílkoviny 29 g

Zeleninová polévka s pestem postup přípravy receptu:

1

Pesto připravíme z bazalky, česneku a olivového oleje. Vše rozmixujeme na pastu. Směs osolíme a opepříme, dáme do chladničky.

2

Mrkev podélně rozpůlíme a nakrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky a fazolové lusky na kousky dlouhé cca 2,5 cm. Cuketu nakrájíme na plátky.

3

Olej rozehřejeme ve velkém hrnci. Přidáme česnek a opékáme. Přidáme cibuli a další 2 minuty dopékáme doměkka. Přidáme mrkev, brambory a 30 sekund opékáme.

4

Přilijeme vývar a polévku přivedeme k varu. Teplotu snížíme a zvolna vaříme 8 minut, dokud nezačne zelenina měknout.

5

Do polévky vmícháme hrášek, fazolky, cuketu, rajčata, petrželku, bobkový list, řapíkatý celer a těstoviny. Polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Odstraníme petrželku, bobkový list a celer, vmícháme pesto. Teplou polévku podáváme ozdobenou parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept