Zeleninová polévka s pestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová polévka s pestem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23479 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
80 g | Bazalka |
3 ks | Bobkový list |
450 g | Brambory rané |
30 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
150 g | Cuketa |
200 g | Fazolové lusky zelené |
200 g | Hrášek |
2 ks | Mrkev kořen |
150 ml | Olej olivový extra panenský |
12 g | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
1 ks | Rajčata |
12 g | Sůl |
50 g | Sýr Parmezán |
80 g | Těstoviny sedmivaječné |
2,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 32g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,7mg |
Vitamín E | 5,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Cuketa, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Rajčata, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny sedmivaječné, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová polévka s pestem postup přípravy receptu:
1 | Pesto připravíme z bazalky, česneku a olivového oleje. Vše rozmixujeme na pastu. Směs osolíme a opepříme, dáme do chladničky. |
2 | Mrkev podélně rozpůlíme a nakrájíme. Brambory nakrájíme na kostičky a fazolové lusky na kousky dlouhé cca 2,5 cm. Cuketu nakrájíme na plátky. |
3 | Olej rozehřejeme ve velkém hrnci. Přidáme česnek a opékáme. Přidáme cibuli a další 2 minuty dopékáme doměkka. Přidáme mrkev, brambory a 30 sekund opékáme. |
4 | Přilijeme vývar a polévku přivedeme k varu. Teplotu snížíme a zvolna vaříme 8 minut, dokud nezačne zelenina měknout. |
5 | Do polévky vmícháme hrášek, fazolky, cuketu, rajčata, petrželku, bobkový list, řapíkatý celer a těstoviny. Polévku osolíme, opepříme a vaříme dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne. Odstraníme petrželku, bobkový list a celer, vmícháme pesto. Teplou polévku podáváme ozdobenou parmezánem. |