Světlá polévka z kostí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Světlá polévka z kostí
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2351 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
500 g | Kosti hovězí řídké |
5 ks | Pepř černý celý |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
200 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 97,5mg |
Draslík | 947,8mg |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kosti hovězí řídké, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Světlá polévka z kostí postup přípravy receptu:
1 | Kosti opereme pod tekoucí vodou, nasekáme je na kousky a vložíme do vařící vody. Necháme jednou přejít varem, vodu slijeme, kosti znovu propláchneme ve studené vodě a dáme vařit do 2 litrů studené vody. Kosti vaříme spolu s omytou a očištěnou kořenovou zeleninou, cibulí a pepřem. |
2 | Nakonec mírně osolíme a necháme přejít varem. Polévku vaříme na mírném ohni 2 hodiny. |