Medové potěšení - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medové potěšení
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23560 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Grapefruity |
1 kávová lžička | Med včelí |
40 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej slunečnicový |
1 ks | Pomeranče |
350 ml | Vývar zeleninový |
30 g | Základní světlá omáčka |
3 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 1,6mg |
Draslík | 463,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,2mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Grapefruity, Med včelí, Ocet vinný, Olej slunečnicový, Pomeranče, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Základní světlá omáčka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Medové potěšení postup přípravy receptu:
1 | Na oleji opečeme najemno nasekanou cibulku. Jakmile cibulka zhnědne, přidáme k ní nastrouhaný zázvor a zlehka opečeme. Cibulku se zázvorem nakonec zalijeme vývarem, citronovou šťávou a octem. Vše povaříme 15 minut. Po 15 minutách by měla omáčka zhoustnout. Jakmile omáčka zhoustne, promíchíme ji s pomerančovými a grapefruitovými kousky. Nakonec přihustíme základní světlou omáčkou, kterou připravíme podle stejnojmenného receptu. Omáčku dochutíme medem. |
2 | Podáváme k pstruhovi. |
Poznámka
Základní světlou omáčku připravíme dle stejnojmenného receptu.