Polévka s kuřecím masem a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kuřecím masem a slaninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 23563 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
250 g | Anglická slanina |
800 g | Brambory |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
200 g | Kuřecí prsa |
50 g | Máslo čerstvé |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
5 g | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
1 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 99,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,6mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 49,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kuřecím masem a slaninou postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo na střední teplotu, přidáme cibuli, česnek a za občasného míchání opékáme 3 minuty, dokud zelenina lehce nezměkne. Přisypeme slaninu a pórek. Mícháme a opékáme cca 3 minuty. |
2 | V misce rozmícháme mouku spolu s vývarem na hladkou pastu, kterou přidáme do hrnce. Mícháme a zahříváme 2 minuty. Přilijeme zbývající vývar, přidáme kuřecí maso a brambory. Osolíme a opepříme. Polévku přivedeme k varu, teplotu snížíme a pozvolna vaříme 25 minut, až maso a brambory změknou. |
3 | Vmícháme smetanu a necháme cca 2 minuty prohřát. Polévku podáváme se slaninou a čerstvám pečivem. |