Recept

Restovaná rybí směs v bylinkové omáčce s dušeným špenátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 23566

Ingredience

1 ks Cibule
2 ml Citronová šťáva
4 g Kopr čerstvý
150 g Krevety tygří - loupané
200 g Mník
1 špetka Muškátový oříšek
125 g Máslo čerstvé
20 ml Olej slunečnicový
2 g Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Protlak rajčatový
1 špetka Sůl
300 g Treska aljašská
250 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový
1 g Česnek
600 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 544 kcal
Kilojoule 2 275kJ
5% Sacharidy 16 g
46% Tuky 35 g
30% Sodík 603 mg
68% Bílkoviny 38 g

Restovaná rybí směs v bylinkové omáčce s dušeným špenátem postup přípravy receptu:

1

Utřený česnek zlehka opečneme na oleji. Poté přimícháme očištěný špenát a podusíme 3 minuty. Po třech minutách špenát vypneme a uložíme do tepla.

2

Vykoštěnou tresku naporcujeme na menší kousky, které oslolíme, opepříme a pokapeme citronem.

3

Mníka také nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme.

4

Z krevet sloupeme černá střívka a zlehka osolíme a opepříme.

5

Na másle a oleji orestujeme všechny tři nasolené druhy ryb. Ryby restujeme z každé strany 5 minut. Hotové ryby opět odložíme do tepla.

6

Nyní připravíme omáčku.

7

Na jemno kakrájenou cibulku orestujeme na zbylém másle. Jakmile cibulka zhnědne, zalijeme jí vývarem a vínem. Vzniklou tekutinu vaříme tak dlouho, dokud se nevyvaří na 1/2 z celkového množství. K vzniklé tekutině přimícháme rajský protlak a opepříme. Nakonec promícháme s nasekaným koprem, pažitkou a postrouháme muškátovým oříškem. Vše chvilku promícháme a prohřejeme.

8

Špenát před podáváním dochutíme solí a muškátovým oříškem. Poté jej upravíme na talíře. Ke špenátu zdobíme rybí směs. Vše podáváme s bylinkovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept