Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 23602

Ingredience

3 plátek Anglická slanina
1 ks Bageta
2 polévková lžíce Bazalka
450 g Brambory
450 g Cibule
625 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Oříšky piniové
0,3 kávová lžička Pepř bílý
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Parmezán
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Těstoviny Conchiglie
625 ml Vývar drůbeží
2 stroužek Česnek
50 g Česnekové máslo

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 687 kcal
Kilojoule 2 875kJ
16% Sacharidy 59 g
43% Tuky 32 g
43% Sodík 861 mg
34% Bílkoviny 19 g

Polévka s pestem postup přípravy receptu:

1

Z kuřecích odřezků, skeletů apod. připravíme kuřecí vývar.

2

Slaninu pokrájenou na kostičky osmažíme ve velkém hrnci, poté přidáme na kostičky nakrájenou cibuli i brambory. Smažíme za stálého míchání zhruba deset minut. Přilijeme vývar s mlékem a vaříme na mírném plameni. Po deseti minutách varu přidáme těstoviny a vaříme dalších deset minut. Poté vmícháme šlehačku, posekanou petrželovou nať, sůl, pepř a dvě lžíce pesta.

3

Na talířích polévku zdobíme hoblinkami parmazánu. Přílohou je bageta potřená česnekovým máslem a rozpečená v troubě.

4

Pesto si utřeme z 50 g nasekané petrželky, dvou utřených stroužků česneku, drcených oříšků, nasekané bazalky, bílého pepře, 50 g parmazánu a 150 ml olivového oleje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept