Kuře s bazalkou marinované v limetce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře s bazalkou marinované v limetce
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 23732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 105,5mg |
Draslík | 651,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 773,8mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Limetka, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře s bazalkou marinované v limetce postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme v misce šťávu z limetek, nasekané bazalkové listy najemno a řepkový olej. |
2 | Kuře osolíme, propícháme vidličkou nebo nožem a dáme do nádoby s mělkým dnem. Zalijeme marinádou, pořádně marinádu rozetřeme na kousky masa a necháme naložené 8 hodin nebo nejlépe přes noc. |
3 | Naložené kuře dáme na pánev a smažíme na mírném plameni 20-30 minut. Zbylou marinádu si necháme stranou. |
4 | Na pánev nemusíme přidávat olej, protože dostatek oleje je už v marinádě a kuře se nepřipeče. |
5 | Bude-li to během pečení potřeba, potíráme kuře zbylou marinádou. |
Poznámka
Kuře můžeme i grilovat stejným způsobem.