Zapékaná treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaná treska
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 23746 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
80 g | Cibule |
50 g | Máslo čerstvé |
70 ml | Omáčka rajčatová |
1 špetka | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
50 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
200 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Zapékaná treska | |
25 ml | Citronová šťáva |
40 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 859,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Omáčka rajčatová, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Žampiony čerstvé, Citronová šťáva, Sůl, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaná treska postup přípravy receptu:
1 | Ryby dobře očistíme, podél hřbetu nařízneme a vyndáme páteř. Ryby posypeme solí, pepřem a obalíme v mouce. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, zakapeme citronovou šťávou a podlijeme zálivkou. |
2 | Zálivku vyrobíme smícháním rozpuštěného másla, bílého vína a rajčatové omáčky. Do této směsi přidáme pokrájenou cibuli, strouhanku, nakrájené žampiony, sůl a pepř. Podlijeme ryby v pekáčku a dáme zapéct. Pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Podle potřeby podléváme. |
3 | Na talířích porce ryby posypeme posekanou petrželkou. |