Smažený chřest - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažený chřest
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 23821 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
700 g | Chřest zelený |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 39,8mg |
Vláknina | 134,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chřest zelený, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažený chřest postup přípravy receptu:
1 | Chřest dobře očistíme a omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 3 minuty, aby výhonky byly na skus. Po uvaření dáme okapat. |
2 | Okapané výhonky chřestu obalujeme postupně v mouce a ve vejci rozšlehaném s mlékem, solí a pepřem. Prudce smažíme na rozehřátém oleji. |
3 | Smažený chřest ještě osolíme a ihned podáváme. |