Treska s oříškovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s oříškovým máslem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 23830 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory pečené |
100 g | Máslo arašídové |
20 g | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
800 g | Treska aljašská |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 75g |
---|---|
Cholesterol | 74,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 69,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Máslo arašídové, Sůl, Treska aljašská, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s oříškovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Rybu pokrájíme na větší kusy, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a povaříme 20 minut. Scedíme, necháme okapat a rybu zbavíme kůže. |
2 | Porce ryby rozdělíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a na každou porci ryby dáme lžíci oříškového másla. Podáváme s pečenými bramborami. |