Špagety po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety po provensálsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 23919 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
500 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
4 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 386kJ
26% Sacharidy 95 g
5% Tuky 4 g
30% Sodík 590 mg
39% Bílkoviny 22 g
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 18,8mg |
Draslík | 353,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej rostlinný, Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Špagety po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme a necháme okapat. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej a přidáme prolisovaný česnek a nasekanou bazalku. Vzniklou pastu spolu s nastrouhaným sýrem nasypeme na horké špagety. |
3 | Ihned podáváme. |