Mořský jazyk Lutetia - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk Lutetia
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 23924 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Lanýž |
60 g | Máslo čerstvé |
400 g | Mořský jazyk |
2 špetka | Pepř černý mletý |
100 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 157,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lanýž, Máslo čerstvé, Mořský jazyk, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský jazyk Lutetia postup přípravy receptu:
1 | Mořský jazyk očistíme, odřízneme černou kůži, bílou oškrábeme. |
2 | Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, rybu osolíme, opepříme i zevnitř a vložíme do pekáčku. Rybu kolem dokola obložíme plátky lanýžů a žampionů, pokropíme vodou a dáme zapéct. Občas rybu pokapeme máslem, ve kterém se peče. Pečeme v předehřáté troubě 12 minut. Rybu vyndáme z pekáče na oválný talíř, do pekáčku nalijeme smetanu a promícháme se šťávou a houbami. Vzniklou omáčkou rybu na talíři přelijeme. |