Jednoduchý recept

Bažant s hruškami a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 23978

Ingredience

800 g Bažant obecný
3 ks Hrušky
4 polévková lžíce Kompot brusinkový
1 polévková lžíce Martell cognac
1 kávová lžička Pepř černý celý
120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 247kJ
6% Sacharidy 20 g
34% Tuky 26 g
14% Sodík 275 mg
93% Bílkoviny 52 g

Bažant s hruškami a sýrem postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého bažanta osolíme a naplníme sýrem obaleným v nadrceném pepři.

2

Bažanta vložíme na pekáč a pečeme asi 45 minut v troubě, nejdříve pod pokličkou.

3

V polovině doby pečení pokličku odstraníme a k masu přidáme oloupané, rozpůlené hrušky zbavené jádřinců.

4

Upečeného bažanta polijeme koňakem, zapálíme a krátce flambujeme.

5

Podáváme s brusinkovým kompotem.

Poznámka

Jako příloha se hodí vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept