Jednoduchý recept

Vepřové maso na čínský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24000

Ingredience

Marináda
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
Vepřové maso na čínský způsob
120 g Baby kukuřice
400 g Bambusové výhonky konzervované
2 ks Cibulka jarní
8 ks Houby sušené
690 g Hrášek
2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
2 kávová lžička Omáčka sójová
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
450 g Vepřové kotlety
2 polévková lžíce Voda pitná
2 kávová lžička Víno rýžové čínské
4 polévková lžíce Vývar zeleninový
1 ks Zázvor celý
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 183kJ
23% Sacharidy 83 g
22% Tuky 17 g
9% Sodík 187 mg
132% Bílkoviny 74 g

Vepřové maso na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Jarní cibulky nakrojíme křížem v délce 2,5 cm od každého konce a dáme na chvíli do studené vody. Konce cibulek se otevřou.

2

Sušené houby přelijeme vroucí vodou. V jiné misce smícháme všechny suroviny na marinádu, přidáme maso a necháme 20 minut rozležet. Kukuřičky vaříme ve vodě 5 minut. Z hub slijeme vodu a procedíme ji. Houby důkladně vymačkáme a zbavíme třeňů, klobouky nakrájíme na plátky. Polovinu oleje rozehřejeme v předehřáté pánvi, přidáme maso a opékáme 5 minut.

3

Do pánve dáme zbytek oleje, orestujeme na něm česnek a vyhodíme ho. Do pánve dáme zázvor, lusky hrášku, bambusové výhonky a houby a opékáme je 3 minuty. Přilijeme sojovou omáčku, víno, vývar a vodu, ve které se máčely houby a vaříme 3 minuty. Kukuřičný škrob rozmícháme ve vodě, přidáme do omáčky a mícháme do zhoustnutí. Do pánve přidáme kukuřičky, osolíme, opepříme a prohřejeme. Potom vmícháme mrkev a ozdobíme jarní cibulkou.

Poznámka

Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept