Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24004 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Gremolata | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Citrony |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou | |
2 stroužek | Česnek |
4 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
400 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 71,0mg |
Draslík | 93,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 26,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Limetka, Česnek, Ocet vinný červený, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Olej olivový, Pepř černý mletý, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové plátky s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Pomerančovou šťávu, červený vinný ocet a nakrájený česnek smícháme v misce a opepříme. Přidáme na plátky nakrájené vepřové maso, obrátíme je, aby bylo dobře pokryto marinádou. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a maso necháme 3 hodiny v chladničce marinovat. |
2 | Připravíme gremolatu. V misce smícháme petrželku, kůru z limetky a kůru z citronu, přidáme prolisovaný česnek, potom ji přikryjeme a uložíme do chladničky. |
3 | Grilovací pánev potřeme olivovým olejem a rozehřejeme. Maso vyndáme z marinády a opékáme na silném ohni 5 minut po každé straně tak, aby bylo křehké a důkladně propečené. Marinádu uchováme. |
4 | Marinádu nalijeme do kastrůlku a pozvolna vaříme asi 5 minut, dokud omáčka mírně nezhoustne. Maso upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a navrch naneseme gremolatu. Ihned podáváme. |