Makrely na houbách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Makrely na houbách
Makrely na houbách
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 24100 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Česnek |
50 g | Cibule |
1000 g | Makrela obecná |
50 ml | Ocet vinný |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
60 g | Šalotka |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 100,0mg |
Draslík | 227,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Ocet vinný, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Makrela obecná, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Makrely na houbách postup přípravy receptu:
1 | Očistíme žampiony a pokrájíme na tenké plátky. Omyjeme petrželku a jemně nasekáme. Oloupeme cibuli a šalotky, nasekáme. Ryby ostrým nožem otevřeme, vykucháme, vyjmeme z nich páteř, vykrájíme plátky. Osolíme a opepříme. |
2 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, osmažíme na něm po obou stranách plátky ryb, vyjmeme je z pánve a udržujeme teplé. Ve stejné pánvi osmažíme na zbývajícím oleji nasekanou cibuli, nasekané šalotky, oloupaný a mírně podrcený česnek. Stroužek česneku vyhodíme, přisypeme na plátky pokrájené žampiony a několik minut je na prudkém plameni smažíme. Přilijeme ocet, necháme ho zcela vyvařit. Připravenou směs rozdělíme na osmažené rybí plátky, posypeme vše nasekanou petrželkou a hotový pokrm podáváme horký na stůl. |