Mořský ďas na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas na žampionech
Mořský ďas na žampionech
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24102 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 ml | Citronová šťáva |
20 g | Kerblík |
30 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský ďas |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 46,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kerblík, Mořský ďas, Rajčata, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořský ďas na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Rybí plátky opláchneme a osušíme. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme okapat do cedníku, pak hrubě nasekáme. Očistíme houby, pokrájíme, dáme do mísy a zalijeme citronovou šťávou. |
2 | V pánvi rozehřejeme 2 lžíce oleje, přidáme houby i s citronovou šťávou, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudkém plameni je asi 3 minuty podusíme. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej společně s máslem, přidáme rybí plátky, osolíme a opepříme a smažíme po obou stranách 5-6 minut. Vyjmeme je a udržujeme teplé mezi dvěma talíři. |
3 | Do stejné pánve vhodíme nasekaná rajčata, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a na prudším plameni 4 minuty dusíme. Přidáme do pánve s houbami, chvíli je s nimi dusíme a pak přidáme rybí plátky, necháme prohřát a stáhneme pánev z ohně. Hotový pokrm podáváme horký, ozdobený kousky omytého a osušeného kerblíku a petrželky. |