Chňapal na karibský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňapal na karibský způsob
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24140 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
500 g | Chňapal červený |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mango |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Olej kukuřičný |
1 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
800 ml | Vývar rybí |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 46,3mg |
Draslík | 971,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,9mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Mango, Olej kukuřičný, Paprika červená, Rajčata, Rum, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chňapal na karibský způsob postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme rum, víno, zázvor a česnek a směs podle chuti opepříme. Rybí filety nakrájíme na kousky, vložíme do marinády a obrátíme je. Misku přikryjeme potravinářskou fólií a uložíme do chladničky na 30 minut. |
2 | Rybu vyjmeme z marinády a odložíme. Cibuli nakrájíme na klínky. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme cibuli a opékáme ji na středně silném ohni za občasného míchání 5 minut, dokud nezezlátne. Potom ji zaprášíme moukou, zamícháme a přidáme rajčatový protlak a nakrájenou papriku. Postupně vmícháme rybí vývar a marinádu a přivedeme k varu. Omáčku vaříme 3 minuty. |
3 | Do omáčky vložíme rybu, rajčata a mango a podle chuti osolíme. Pánev zakryjeme pokličkou a pokrm zvolna dusíme 8 minut. Hotový pokrm rozložíme na talíře a ihned podáváme. |