Dušené mořské plody - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené mořské plody
Dušené mořské plody
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 24146 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 plátek | Citronová kůra |
400 g | Krevety tygří - loupané |
300 g | Mušle slávky |
24 ks | Mušle srdcovky |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
450 g | Pražma |
700 g | Rajčata |
1 špetka | Šafrán |
2 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
400 ml | Víno bílé |
2000 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 201,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Mušle slávky, Mušle srdcovky, Pažitka, Pražma, Rajčata, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené mořské plody postup přípravy receptu:
1 | Slávky vydrhneme kartáčkem. Srdcovky očistíme kartáčkem, vyhodíme ty, které se po poklepání nožem neuzavřou. Rybí maso nakrájíme na kousky. |
2 | Do hrnce nalijeme rybí vývar a víno, směs přivedeme k varu. Přidáme slávky, srdcovky a šalotky, hrnec zakryjeme pokličkou a směs vaříme asi 4 minuty. |
3 | Slávky a srdcovky vybereme na mísu a ty, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, ve které se vařily, přecedíme a vrátíme do hrnce. Přivedeme ji k varu a krátce v ní povaříme krevety a rybu. Přimícháme rajčata, pažitku, citronovou kůru, šafrán, petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Na mírném ohni dusíme 10 minut. |
4 | Hrnec odstavíme, vrátíme do něj slávky a srdcovky, přikryjeme pokličkou a necháme 5 minut stát. Hotový pokrm rozdělíme do talířů a podáváme. |