Garnáti v pekáči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti v pekáči
Garnáti v pekáči
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 g | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
800 g | Garnát obecný |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 412,0mg |
Draslík | 607,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Garnáti v pekáči postup přípravy receptu:
1 | Granáty omyjeme, ostrým nožem je podélně rozřízneme na poloviny a odstraníme z nich černé střívko. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme je, oloupeme, zbavíme semínek, dáme je do cedníku okapat a potom je pokrájíme na kostičky. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme petrželku a bazalku, osušíme a jemně nasekáme. |
2 | Vytřeme olejem dno pekáče, vložíme garnáty, přidáme česnek a pokrájená rajčata, přilijeme víno. Zalijeme vše zbývajícím olejem, posypeme částí nasekané petrželky a bazalky, osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem. Dáme pekáč na 8-10 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Vytáhneme pekáč z trouby, posypeme hotový pokrm zbývající nasekanou petrželkou a bazalkou a horký podáváme na stůl. |