Slávky s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slávky s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24229 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
40 g | Kerblík |
80 g | Máslo čerstvé |
700 g | Mušle slávky |
20 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Petržel - nať |
40 g | Strouhanka |
250 g | Sůl |
50 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 73,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,3mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 33,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kerblík, Mušle slávky, Strouhanka, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slávky s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme máslo a necháme ho změknout na pokojovou teplotu. Odrhneme slávky a omyjeme je. Vhodíme je do pánve, přidáme 1 stroužek oloupaného česneku, trochu omyté, osušené a nasekané petrželky, bílé víno a olej a na středním plameni je pod pokličkou za občasného zatřesení pánví necháme otevřít. |
2 | Stáhneme pánev z plamene, vyloupeme korýše ze skořápek, polovinu skořápek si uschováme a druhou polovinu vyhodíme společně se slávkami, které se neotevřely. Omyjeme zbývající petrželku a kerblík, osušíme je a nasekáme společně se zbývajícím stroužkem česneku. |
3 | Přidáme oba nasekané druhy bylinek a nasekaný česnek k rozměklému máslu, přisypeme špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a vymícháme z těchto ingrediencí hladkou směs. Do každé uschované skořápky dáme vrstvu směsi, přidáme 1 korýše a přikryjeme ho vrstvou směsi. Pokračujeme tímto způsobem, dokud nespotřebujeme všechny ingredience. |
4 | Pekáč vysypeme stejnoměrně hrubou solí, položíme na ni připravené skořápky s náplní a posypeme je strouhankou. Dáme ho na několik minut do trouby předehřáté na 200 °C, dokud nezačne máslo zlátnout. Zapečené horké slávky podáváme v pekáči. |