Těstoviny s metým masem a játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s metým masem a játry
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 24257 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
22 g | Hovězí maso mleté |
250 ml | Hovězí vývar základní |
120 g | Játra kuřecí |
1 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
90 g | Pancetta |
2 polévková lžíce | Passata (drcená rajčata) |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
450 g | Těstoviny Tagliatelle |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 13g |
Draslík | 233,0mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Hovězí maso mleté, Hovězí vývar základní, Játra kuřecí, Sůl, Sýr Parmezán, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Oregano čerstvé, Pancetta, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s metým masem a játry postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém rendlíku na čtyřech lžících oleje asi pět minut restujeme pancettu, poté přidáme drobně pokrájenou cibuli, mrkev, jeden řapík celeru, na plátky pokrájený česnek a smažíme dalších pět minut. Přidáme maso a smažíme, až změní barvu. Celou dobu dobře mícháme, aby se neutvořily z masa hrudky. Přidáme pokrájená játra, osmažíme a vlijeme passatu, víno, vývar, přisypeme koření, osolíme, opepříme, promícháme a pod poklicí vaříme zhruba půl hodiny. |
2 | V mezičase ve větším hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus. Poté je scedíme, necháme řádně okapat a udržujeme v teple. |
3 | Když je omáčka hotová, vsypeme těstoviny do mísy, zakápneme lžící oleje, zalijeme omáčkou, z níž jsme vyndali bobkový list, promícháme a podáváme se strouhaným parmazánem. |
Poznámka
Případně místo pancetty použijeme libovou anglickou slaninu.