Mořský ďas s nudlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský ďas s nudlemi
Mořský ďas s nudlemi
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 24262 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Citrony |
50 g | Máslo čerstvé |
600 g | Mořský ďas |
5 g | Pepř černý mletý |
30 g | Petržel - nať |
50 g | Šalotka |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
5 g | Sůl |
300 g | Těstoviny Fettuccine |
10 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
3 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar zeleninový |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 63g |
---|---|
Cholesterol | 63,6mg |
Draslík | 892,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 335,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 43,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 40,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mořský ďas, Šalotka, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Těstoviny Fettuccine, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský ďas s nudlemi postup přípravy receptu:
1 | Ostrým nožem prořízneme blánu, ve které je mořský ďas zahalen, a dostaneme se až k páteři, aby jsme mohli vyříznout plátky po obou jejích stranách. Opakujeme stejnou operaci i na druhé straně. Oloupeme citrony, pokrájíme kůru na kousíčky a povaříme ji ve vodě. Omyjeme a jemně nasekáme petrželku. |
2 | V pánvi smažíme 4 minuty na másle oloupané a pokrájené šalotky a tymián. Přidáme rybí plátky, osmažíme je po obou stranách, zalijeme bílým vínem, necháme ho vyvařit a pak je vaříme ještě 6 minut za občasného přilévání zeleninového vývaru, osolíme je a opepříme. Rybí plátky opatrně děrovanou kuchyňskou lopatkou vyjmeme a udržujeme je teplé mezi dvěma talíři. |
3 | Na prudkém plameni necháme část tekutiny vyvařit, aby zůstaly jen 2 dl, přidáme smetanu, necháme ji pár minut vařit, stáhněte pánev z ohně, vmícháme do omáčky vidličkou na kousky pokrájené máslo, přidáme scezenou citronovou šťávu, zázvor, petrželku promícháme. Uvaříme těstoviny a vyklopíme je na servírovací mísu, po straně dáme ryby vše zalijeme omáčkou a hotový pokrm podáváme. |