Zeleninové rosti - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové rosti
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 22 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24271 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
120 g | Anglická slanina |
1 ks | Brambory sladké (Batáty) |
8 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Cuketa |
1 ks | Mrkev kořen |
30 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 20,4mg |
Draslík | 274,3mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory sladké (Batáty), Cibulka jarní, Cuketa, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové rosti postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou zeleninu uvaříme v páře (kromě jarní cibulky) necháme vychladnout a nastrouháme jí. Cibulky najemno nasekáme. Vše smícháme osolíme, opepříme a spojíme bílkem. Vytvoříme 8 malých placek a ty pevně stlačíme dlaněmi. |
2 | Na teflonové pánvi rozehřejeme olej a placky opékáme 6 minut dozlatovat po obou stranách. |
3 | Grilovací pánev vyložíme alobalem a vložíme slaninu, kterou opékáme 8 minut dokřupava, během pečení obracíme. |
4 | Na talíři upravíme rosti a slaninu a ihned podáváme. |