Olihně a garnáti na jehle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Olihně a garnáti na jehle
Olihně a garnáti na jehle
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24279 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
150 g | Cuketa |
150 g | Garnát obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Olej olivový |
250 g | Olihně |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Rajčata |
300 g | Rýže Arborio |
5 g | Šafrán |
5 g | Sůl |
750 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 67g |
---|---|
Cholesterol | 237,9mg |
Draslík | 443,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cuketa, Olihně, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže Arborio, Šafrán, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Olihně a garnáti na jehle postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme cibuli a nasekáme. V pánvi rozehřejeme 20 g másla a osmažíme na něm nasekanou cibuli. Přisypeme rýži a smažíme 1-2 minuty. Rozmícháme šafrán v naběračce vařícího masového vývaru a přilijeme ho k rýži. Postupně přiléváme za častého míchání zbývající masový vývar, pak zakryjeme pokličkou a dáme ji na 18 minut do trouby předehřáté na 190 °C. |
2 | Mezitím vykucháme olihně. Vyloupeme ocásky garnátů. Cukety pokrájíme tak, aby připomínaly olivy, a povaříme je 2-3 minuty v páře. |
3 | Připravíme si jehly. Napichujeme na ně střídavě ocásky garnátů, rajčátka, olihně a cuketové olivy, potřeme je olejem a osolíme a opepříme. Rozehřejeme pánev, rozložíme do ní připravené jehly a pečeme je za častého obracení 3-4 minuty. |
4 | Vytáhneme rýži z trouby a vidličkou do ní vmícháme na kousky pokrájené kousky másla, aby se zrníčka rýže nelepila k sobě. Přemístíme rýži na servírovací mísu, položíme na ni jehly a hotový pokrm ihned podáváme. |