Rajčatovo-pivní salsa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatovo-pivní salsa
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24353 |
Kategorie: | Salsy |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
4 polévková lžíce | Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
500 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 350,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,2mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pivo světlé 12% 4,5% obj., Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčatovo-pivní salsa postup přípravy receptu:
1 | Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, pak je oloupeme, zbavíme semínek a nadrobno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Chilli papričky podélně rozkrojíme, zbavíme semínek a opláchneme. Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. |
2 | Základ na salsu si připravíme rozmícháním piva s olejem, citronovou šťávou a rajčatovým protlakem. Do této pasty vmícháme připravená rajčata, cibuli, česnek a chilli papričky. Osolíme a osladíme. |
3 | Hotovou omáčku dáme uležet do chladničky alespoň na 1 hodinu. |
4 | Podáváme k masu. |