Špenátová omeleta s olivami a fetou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špenátová omeleta s olivami a fetou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 24437 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Oregano čerstvé |
3 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
60 g | Rajčata sušená sterilovaná |
150 g | Špenát listový čerstvý |
5 polévková lžíce | Sýr Feta |
10 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 494,8mg |
Draslík | 806,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 81,6mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Paprika červená, Rajčata sušená sterilovaná, Špenát listový čerstvý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špenátová omeleta s olivami a fetou postup přípravy receptu:
1 | V misce smícháme vejce, nasekané oregano a pepř. |
2 | Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Vše zprudka osmahneme doměkka. Přidáme omytý špenát a chvíli podusíme. Odstavíme z pánve a vmícháme vypeckované olivy, rozdrobenou fetu a rajčata. |
3 | Pánev vrátíme na plotnu, vlijeme vaječnou směs a zvolna smažíme 10-15 minut. Okraje omelety lehce odhrnujeme od stěn pánve. |
4 | Téměř hotovou omeletu vložíme na 5 minut pod rozpálený gril dopečeme dozlatova. |
5 | Očištěné, rozpůlené papriky grilujeme, až slupka ztmavne. Po vychladnutí papriku oloupeme a umixujeme na pyré. |
6 | Omeletu nakrájíme na porce a přelijeme paprikovým pyré. |