Vietnamské vepřové s houbami shitake - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vietnamské vepřové s houbami shitake
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24516 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
6 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička sušená |
20 g | Med včelí |
2 kávová lžička | Olej olivový |
60 ml | Omáčka rybí |
100 g | Shiitake houby |
455 g | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 62,8mg |
Draslík | 770,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Med včelí, Omáčka rybí, Shiitake houby mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vietnamské vepřové s houbami shitake postup přípravy receptu:
1 | Z vepřového masa odkrojíme přebytečný tuk a maso nakrájíme na malé kousky, přibližně 2,5 cm dlouhé a 3-6 mm silné. |
2 | Na pánvi wok rozpálíme olivový olej a přidáme najemno nasekaný česnek a celé sušené chilli papričky. Restujeme 3-5 minut dohněda. |
3 | Přidáme nakrájené vepřové a restujeme přibližně 20 minut nebo dokud maso není hotové. Vmícháme med a rybí omáčku. Zvýšíme plamen na maximum a vaříme 3-5 minut, dokud se omáčka téměř úplně nevyvaří. |
4 | Přidáme nakrájené houby shitake bez nožiček a 1-2 minuty promícháváme. Podáváme ihned. |