Svíčková s karotkou a cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svíčková s karotkou a cibulí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 24536 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory pečené |
80 g | Cibule |
500 g | Hovězí svíčková |
80 g | Karotka |
25 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 63,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory pečené, Cibule, Hovězí svíčková, Karotka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Svíčková s karotkou a cibulí postup přípravy receptu:
1 | Maso prošpikujeme slaninou a opečeme vcelku na rozpáleném oleji ze všech stran. |
2 | Karotku nakrájíme na kolečka a cibuli na tenké plátky. |
3 | Maso vyndáme z pánve, přidáme máslo a přisypeme zeleninu, osolíme a opeříme. Mícháme a smažíme asi 4 minuty. Teprve nyní maso nakrájíme na plátky, upravíme na talíře a obložíme zeleninou z pánve. |
4 | Jako příloha jsou vhodné pečené brambory. |