Recept

Zapečený lilek s mozzarellou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24549

Ingredience

400 g Italská bylinková omáčka
1 ks Lilek
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 g Mozzarella
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 367 kcal
Kilojoule 1 537kJ
7% Sacharidy 25 g
29% Tuky 22 g
51% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Zapečený lilek s mozzarellou postup přípravy receptu:

1

Lilek očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. Plátky lilku trochu namočíme a obalíme v mouce.

2

Na pánvi rozpálíme olej a plátky lilku na něm opečeme z obou stran asi 2 minuty po každé straně. Potom lilky opepříme a osolíme bylinkovou solí.

3

Rozpálíme troubu na 200 stupňů Celsia a plátky lilku dáme do zapékací misky. Bylinkovou omáčku smícháme s rybízovým želé a zahříváme, dokud se želé nerozpustí. Omáčkou zalijeme lilky, obložíme mozzarellou nakrájenou na plátky a dáme na 15 minut zapéct do trouby, dokud není sýr zlatavý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept