Recept

Křehké koláčky s rybí náplní

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 24608

Ingredience

náplň
150 g Anglická slanina
1 špetka Bazalka
400 g Filé z aljašské tresky
1 polévková lžíce Martell cognac
2 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
150 g Sýr Eidam cihla 45%
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Šunka dušená
Křehké koláčky s rybí náplní
250 g Listové těsto
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 753 kcal
Kilojoule 3 151kJ
7% Sacharidy 25 g
69% Tuky 52 g
40% Sodík 792 mg
81% Bílkoviny 46 g

Křehké koláčky s rybí náplní postup přípravy receptu:

1

Z listového těsta na pomoučeném vále vyválíme plát 4-5 mm silný a formičkou z něj vypíchneme malé koláčky o průměru přibližně 7-8 cm.

2

Polovinu koláčků poskládáme na plech vyložený pečícím papírem.

3

Připravíme si náplň. Všechny potřebné ingredience drobně pokrájíme a dáme do mísy: rybí filé (bez kostí), šunku, petrželovou nať, anglickou slaninu, tvrdý sýr, bazalku, bílý pepř a sůl. Vše dobře promícháme a ochutíme lžící koňaku. Na každý koláček, který máme na pečícím papíru, naneseme lžíci náplně a okraj potřeme rozšlehaným vajíčkem.

4

Druhou polovinu koláčků, které máme na vále, upravíme tak, že do každého vypíchneme uprostřed malý otvor (asi 1 cm). Na každý koláček s náplní položíme vypíchnutý koláček, okraje k sobě přitlačíme vidličkou a povrch potřeme zbylým vajíčkem. Koláčky posypeme sezamem. Dáme je do předehřáté trouby a pečeme dozlatova 12-15 minut při 190-200 °C.

5

Podáváme je teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept