Steaky s pepřem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky s pepřem
Steaky s pepřem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24633 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Hovězí svíčková |
100 ml | Koňak Armaňak |
100 g | Máslo čerstvé |
24 ml | Olej stolní |
8 g | Pepř černý celý |
24 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 110,2mg |
Draslík | 635,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 6,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej stolní, Pepř černý celý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koňak Armaňak, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky s pepřem postup přípravy receptu:
1 | Pepř nadrtíme v hmoždíři na zrnka velikosti špendlíkové hlavičky a obalíme v něm steaky. Dobře přimáčkneme, aby pepř neopadával z masa dolů. |
2 | Rozehřejeme máslo a olej a maso na něm osmažíme z obou stran cca 2-4 minuty. |
3 | Osmažené steaky přendáme na talíř. Do šťávy na pánvi přilijeme koňak, dobře zamícháme, necháme chvíli prohřát a poté zapálíme. |
4 | Flambovanou omáčku osolíme, přilijeme smetanu a necháme opět mírně povařit. |
Poznámka
Maso solíme až po osmažení, jinak by ztratilo šťávu. Podáváme nejlépe s vařeným bramborem.