Šunková omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunková omeleta
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 2466 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
50 g | Šunka dušená |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
24% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 020kJ
1% Sacharidy 2 g
52% Tuky 39 g
24% Sodík 476 mg
55% Bílkoviny 31 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 787,6mg |
Draslík | 233,2mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Šunková omeleta postup přípravy receptu:
1 | Omeletu připravíme obvyklým způsobem. |
2 | Šunku nakrájíme na malé kousky a lehce osmažíme na másle. |
3 | Na půlku omelety dáme osmaženou šunku a druhou půlku přehneme. |
4 | Podáváme na předehřátém talíři. |