Nakládaná vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nakládaná vejce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24673 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 g | Hřebíček |
2 g | Koriandr mletý |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1000 ml | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 g | Tymián sušený |
8 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 490,7mg |
Draslík | 188,6mg |
Vláknina | 887,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček, Koriandr mletý, Muškátový oříšek, Tymián sušený, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nakládaná vejce postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. |
2 | Ocet svaříme s kořením, vzniklou zálivkou přelijeme vejce přendaná do misky. |
3 | Zcela ponořená vejce v zálivce dáme na 10 dní do lednice. |