Maminčina rajčatová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Maminčina rajčatová omáčka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24739 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
40 g | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
8 g | Petržel - nať |
12 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 662,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Maminčina rajčatová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Rajčata oloupeme tak, že je ponoříme na 20-30 vteřin do vařící vody a následně je zchladíme ve studené vodě. Rajčata nakrájíme. |
2 | Ve velkém hrnci rozpálíme olivový olej na středním plameni a 4-5 minut restujeme nasekaný česnek a cibuli. Přidáme rajčata, vodu, nasekanou bazalku, petržel, sůl a pepř. |
3 | Přivedeme k varu, potom plamen snížíme a necháme v nezakrytém hrnci provařit 45 minut. |
4 | Občas zamícháme, aby se rajčata dobře promíchala. |
5 | Pokud máme raději hladší omáčku, necháme ji zchladit a rozmixujeme. Omáčku, která nám zbude, můžeme až 5 dní uchovat v lednici nebo ji zmrazit. |