Falešná rybí omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Falešná rybí omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | jindrichova1 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (38%) |
ID receptu: | 24743 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
55 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 špetka | Sůl |
295 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 46,8mg |
Draslík | 345,1mg |
Vláknina | 464,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Falešná rybí omáčka postup přípravy receptu:
1 | Utřeme česnek a spolu s ančovičkami, medem a solí smícháme s vodou. Snížíme plamen a necháme přibližně 15 minut probublat. |
2 | Směs scedíme, abychom z omáčky odstranili ančovičky a kousky česneku. Scezenou rybí omáčku uchováme, ančovičky a česnek vyhodíme. |
3 | Omáčku necháme zchladit. Uchováváme ji v lednici v uzavíratelné nádobě. Omáčka vydrží až 2 týdny. |