Recept

Krevetová polévka s bramborami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 24803

Ingredience

150 g Anglická slanina
800 g Brambory
2 l Hovězí vývar základní
300 g Krevety tygří - loupané
1 ks Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
50 g Petržel - nať
2 ks Pórek
250 g Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 707 kcal
Kilojoule 2 958kJ
17% Sacharidy 63 g
164% Tuky 123 g
112% Sodík 2 g
77% Bílkoviny 43 g

Krevetová polévka s bramborami postup přípravy receptu:

1

Oškrábané brambory nakrájíme na malé kousky, bílou a kousek zelené části pórků nakrájíme na kolečka, mrkev nahrubo nastrouháme. Vše vložíme do vývaru a uvaříme, poté rozmixujeme. Přidáme smetanu a máslo a rozmícháme. Polévka má mít smetanovou konzistenci. Chceme-li získat polévku hustší, rozmixujeme v ní ještě 1-2 vařené brambory. Máme-li polévku řidší, přidáme ještě trochu vývaru.

2

Na tuku dokřupava osmahneme malé kostičky slaniny a necháme je okapat na papírové utěrce.

3

Polévku osolíme, přidáme slaninu a krevety a promícháme a několik minut povaříme.

4

Rozdělíme do talířů a ozdobíme nasekanou petrželí, případně kouskem pórku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept