Mořské plody na červeném víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořské plody na červeném víně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | kruh |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 24810 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Bageta |
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
170 g | Krevety tygří - loupané |
500 g | Mušle v nálevu |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř cayenský |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Rajčata |
255 g | Sépie |
160 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 186,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bageta, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Citrony, Pepř cayenský, Rajčata, Sépie, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Mušle v nálevu, Olej olivový, Petržel - nať, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mořské plody na červeném víně postup přípravy receptu:
1 | Krevety omyjeme, sépie opláchneme a nakrájíme na kolečka. Obojí necháme okapat. Česnek prolisujeme a také odložíme. |
2 | Rajčata necháme asi na 30 sekund spařit ve vroucí vodě, poté je oloupeme, odstraníme semínka a rajčata nakrájíme na kostičky. |
3 | Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na pánvi na rozehřátém oleji. Když cibulka zesklovatí, přidáme k ní krevety, sépie a nakládané mušle. Směs mořských plodů krátce osmahneme. |
4 | Přilijeme víno a vmícháme rajčata, rajčatový protlak, prolisovaný česnek, chilli a pepř. Za občasného míchání dusíme 15 minut. |
5 | Petrželovou nať nasekáme najemno. Když jsou mořské plody podušené, přimícháme k nim petrželku a pokrm ještě 3 minuty podusíme. |
6 | Podáváme rozložené na plátcích bagety a ozdobené kolečky citronu. |