Recept

Špíz z mořského jazyka se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 24901

Ingredience

200 g Chřest bílý
150 g Chřest zelený
5 g Cukr krupice
10 g Estragon
150 g Fazolové lusky zelené
50 g Hrášek
10 g Kerblík
30 ml Limetka
800 g Mořský jazyk
120 g Mrkev kořen
50 g Máslo čerstvé
60 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
150 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 714kJ
6% Sacharidy 20 g
23% Tuky 18 g
42% Sodík 832 mg
78% Bílkoviny 44 g

Špíz z mořského jazyka se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Ve velkém hrnci uvedeme do varu osolenou vodu, přidáme očištěné podélně rozpůlené mrkve a bílé chřesty a 4 minuty vaříme. Zelený chřest také očistíme a podélně rozpůlíme, přidáme do hrnce a další 2 minuty povaříme. Přidáme na polovinu překrojené hráškové lusky a fazolkové lusky a vaříme ještě 2 minuty. Zeleninu slijeme do hrnce a přidáme k ní zeleninový vývar, estragon, máslo a cukr, dochutíme solí a pepřem a odstavíme.

2

Rybí filety očistíme, osolíme a opepříme a pokapeme limetkovou štávou. Z rozmarýnových větviček očistíme do dvou třetin délky jehličky a filety větvičkami vlnovitě napíchneme. V pánvi zahřejeme olivový olej, osmahne na něm nadrobno nasekaný česnek, přidáme rybí špízy a z každé strany je 2 minuty opékáme.

3

Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni položíme křížem špízy a ihned servírujeme ozdobené kerblíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept