Krém z fazolových lusků se šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém z fazolových lusků se šalvějí
Krém z fazolových lusků se šalvějí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 24949 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
80 g | Cibule |
500 g | Fazolové lusky zelené |
30 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Pórek |
6 g | Šalvěj čerstvá |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 80,3mg |
Draslík | 365,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 35,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Fazolové lusky zelené, Šalvěj čerstvá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krém z fazolových lusků se šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Lusky omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Necháme okapat. |
2 | Cibuli a pórek oloupeme, pórek dobře omyjeme a pokrájíme obojí na drobné kousky. |
3 | Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm cibuli s pórkem. Přidáme lusky. |
4 | Zalijeme 1 500 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 35 minut. |
5 | Uvařené lusky vyjmeme, rozmixujeme a kaši nalijeme zpět do polévky. |
6 | Přimícháme nasekanou šalvěj a vaříme 5 minut. |
7 | Před podáváním ještě zahustíme rozšlehaným žloutkem a smetanou. |