Jednoduchý recept

Smažená mozzarella v bylinkové krustě

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 17 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 24982

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
400 g Mozzarella
400 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Oregano sušené
1 polévková lžíce Petržel - nať
30 g Solamyl - bramborový škrob
250 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 818 kcal
Kilojoule 3 423kJ
19% Sacharidy 68 g
60% Tuky 45 g
60% Sodík 1 g
62% Bílkoviny 35 g

Smažená mozzarella v bylinkové krustě postup přípravy receptu:

1

V misce rozšleháme vejce a přidáme 50 ml vody. V další misce smícháme strouhanku, bylinky a česnekovou sůl, ve třetí misce smícháme mouku a škrobovou moučku (solamyl).

2

Mozzarellu necháme pořádně okapat, utřeme ji dosucha a nakrájíme na silnější špalíčky. Ve velkém hrnci rozpálíme olej na 190 stupňů Celsia.

3

Mozzarellu obalíme nejprve v mouce, pak ve vaječné směsi a nakonec ve strouhance.

4

V rozpáleném oleji sýr asi 30 minut smažíme dozlatova, potom mozzarellu necháme okapat na papírové utěrce a podáváme s pikantní salsou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept