Pomerančová pěna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová pěna
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 2499 |
Kategorie: | Pěny |
Ingredience
1 ks | Citrony |
125 g | Cukr krupice |
5 ks | Pomeranče |
200 ml | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 20,0mg |
Draslík | 538,3mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 152,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Pomeranče, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová pěna postup přípravy receptu:
1 | Nejprve omyjeme 4 pomeranče a rozkrojíme na poloviny, dužinu vydlabeme a propasírujeme přes jemné síto. Získanou šťávu smícháme v kastrůlku se stejným množstvím vody a citronovou šťávou. Pomalu zahříváme a postupně přidáváme cukr. Několik lžic šťávy smícháme s maizenou a za stálého míchání přidáme zpět do kastrůlku se šťávou. Prohřejeme, odstavíme a necháme vychladnout. |
2 | Bílky smícháme se špetku soli, vyšleháme tuhý sníh a vmícháme do vychlazeného krému. |
3 | Jednotlivé poloviny vydlabaných pomerančů naplníme hotovým krémem a dáme na 1 hodinu do lednice. |
4 | Před podáváním ušleháme ze smetany tuhou šlehačku, plněné pomeranče jí ozdobíme a dezert podáváme s dílky zbylého pomeranče. |
Poznámka
Použijeme kyselé pomeranče s tenkou slupkou.