Dušená hovězí plec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 135 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená hovězí plec
Celkový čas: | 135 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 25017 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
400 g | Brambory vařené |
40 g | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
600 g | Hovězí plec |
1 l | Hovězí vývar základní |
30 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
5 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 123,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 115,8mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory vařené, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Hovězí plec, Hovězí vývar základní, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená hovězí plec postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso nakrájíme na plátky a vložíme do máslem vymazaného pekáče. |
2 | Zasypeme nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, tymián, kousek celeru, zalijeme hovězím vývarem a dáme zakryté dusit do trouby. Dusíme asi 1 a 1/2 hodiny, pekáč odkryjeme a pečeme ještě 1/2 hodiny. Podle potřeby podléváme vývarem. |
3 | Dušené maso upravíme na talíře, ze šťávy v pekáči vyndáme bobkový list a zbytek rozmixujeme. Jako přílohu servírujeme vařené brambory a celý pokrm přelijeme rozmixovanou šťávou. |