Rejnok s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rejnok s čočkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 25031 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
50 g | Cibule |
300 g | Čočka jedlá |
50 g | Hořčice |
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
1 kg | Rejnok křídlo |
50 g | Slanina vepřová |
60 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 171,0mg |
Draslík | 818,4mg |
Vláknina | 48g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Čočka jedlá, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rejnok křídlo, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rejnok s čočkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 240 °C. Čočku s pokrájenou slaninou, cibulí, bobkovým listem, solí a pepřem uvaříme doměkka. Krátce před dovařením přidáme k čočce smetanu. Naporcovaného rejnoka potřeme z obou stran hořčicí a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Na každou porci dáme slabý plátek másla a 20 minut zapečeme. Čočku a ryby rozdělíme na talíře a posypeme sekanou petrželkou. |
2 | Podáváme s pečivem. |