Treska s gratinovaným květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska s gratinovaným květákem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25082 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
700 g | Květák |
10 ml | Omáčka rybí |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
50 g | Sýr Ementál (Primátor) |
100 g | Sýr krémový |
400 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 75,8mg |
Draslík | 983,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,3mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Omáčka rybí, Sůl, Sýr krémový, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska s gratinovaným květákem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Čistý a rozebraný květák uvaříme doměkka, nejlépe v páře. Stejně tak uvaříme i rybu. Růžičky květáku a kousky ryby promícháme spolu s čerstvým sýrem a ochutíme solí a pepřem. Směs vložíme do zapékací formy, posypeme strouhaným sýrem a 15 minut zapečeme dozlatova. Servírujeme zakápnuté rybí omáčkou. |