Žralok s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žralok s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 25110 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
10 g | Hořčice Dijonská |
70 g | Jogurt bílý |
20 g | Kopr čerstvý |
20 g | Majonéza |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
70 g | Zakysaná smetana |
600 g | Žraločí steak |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 87,8mg |
Draslík | 354,3mg |
Vláknina | 932,5mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,9mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Majonéza, Sůl, Zakysaná smetana, Žraločí steak mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žralok s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Smícháme jogurt, zakysanou smetanu, majonézu, hořčici a dobře vše promícháme, přidáme kopr a ochutíme chilli omáčkou, solí a pepřem. Velmi dobře promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet, případně můžeme omáčku nechat 24 hodin v chladničce. Při podávání má mít omáčka pokojovou teplotu. |
2 | Žraločí steaky lehce osolíme a opepříme. Smícháme olej a citrónovou šťávu a steaky potřeme po obou stranách. Položíme je kousek od sebe do vymazané zapékací mísy a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C (pečeme asi 4 minuty na každý centimetr tloušťky masa). |
3 | Poté žraloka přelitého koprovou omáčkou podáváme na předehřátých talířích. |